VUOSI 2017

Tässä kohtaa ennen joulukiireitä on hyvä summata vuotta 2017. Mitä sitä tuli tehtyä ja päädyttiinkö minnekään?

Vuoden alussa toivorikkaana liityin facebookissa ryhmään 52 week photography inspiration challange. Ryhmässä sai joka viikko uuden tehtävän ja se olisi tietysti pitänyt suorittaa. En tainnut pysyä kovin pitkään mukana, mutta vuoden ensimmäinen kuvasarjani oli tuon ryhmän inspiroima. Teemana oli MUSTA ja minulle se muotoutui näin:

M = minä
U = uneksin
S = sinusta
T = tässä
A =aina

maija-ja-toni-2

Tämä kuvasarja oli ensimmäinen johon annoin tunnetta ja se määritti aika pitkälti vuotta 2017. Tämä kuvasarja käynnisti uuden tavan luoda. Muistan kuinka Marissa Tammisalo kommentoi kuvan alle ryhmässä muodostunutta pohdintaa seuraavalla lauseella: Jenni, kun kuvat menee sulla liian lähelle tai jopa ihon alle, ne toimii. Ei sitä tarvitse aina ääneen sanoa jos ei halua mutta mitä enemmän sua henk.kohtasesti koskettaa, sitä parempaa kuvaa sä teet.”

Enpä silloin tiennyt kuinka oikeassa Marissa on ❤

Koko sarja täällä.

Tämän jälkeen osallistuin Nikita Tikan järjestämään workshoppiin jonka suurinta antia oli valon käyttö ja sen hallinta kuvissa, niin studiovalon kuin vallitsevanvalon osalta. Tuon kuvauksen antia pääset näkemään tästä postauksesta. Tuolta parhaaksi kuvakseni nousi tämä:

Greta-1-6

Monta ihanaa hetkeä mahtuu vuoteen 2017. Kävin  pariinkin otteeseen upeassa porukassa kuvaamassa Apollossa. Kuvasin erilaisia ihmisia erilaisissa paikoissa. Opettelin, opettelin ja vielä kerran opettelin.

Tästä vuodesta on mainittava muutama tyyppi jotka on auttanut ja paljon. Ensinnäkin Lauri Majamaa otti mut mentoroitavakseen alkukeväästä. Montaa juttua ei ole yhdessä päästy tekemään, mutta ne pari hommaa on antanut paljon. Toisesta näistä yhdessä tehdyistä kuvista syntyi mun tän vuoden yhdet lempikuvat; Broken Doll, vanhasta blogitekstistä näet enemmän ajatuksia tuosta setistä. Lauri opetti mulle paljon valaistuksesta ja antoi muutaman todella hyvän kikkakolmosen jälkikäsittelyyn jotka on jäänyt omaan käyttöön. Kiitos Lauri ❤ Tiedän, että en ollut paras mahdollinen mentoroitava liian kiireisen ja kuormittavan arkeni takia!

Eveliina (1 of 1)-14

Tämän lisäksi on sanottava tietysti Antti Karppinen!! Sain kunnian pitää Antin kanssa kahdenkeskisen skypetapaamisen ja osallistuin myös Antin järjestämään Sawo Fantasy Workshoppiin. Antilta eniten saanut sitä ”luota itseesi” -ajatusta. Ihan en ole vielä saanut päänuppiani kohdalleen, mutta matkalla ollaan. Vahvasti. Kiitos Antti ❤

Mutta vuoden tärkeimpänä tyyppinä valokuvauksen osalta on kyllä ollut Krister ❤. Pistettiin yhdessä tuumin pystyyn October&April ja ollaan tehty useampiakin juttuja kimpassa. Tätä ei ehkä tarvii enää sen enempään avata. Käykää lukaisemassa tämä October&April niin pääsette kärryille. 🙂

Ja moniamonia monia muita! Sanna Vornanen, Tomi Norrby, Suvi Sievilä, Jani Kormu, Marissa Tammisalo… Ihan jokaikinen joka on antanut mulle hetken aikaansa on vaikuttanut mun kuluneeseen vuoteen osaltaan! Kiitos tyypit ❤

Olen myös saanut kamerani eteen aivan upeita malleja tänä vuonna, Kiitos ihan jokaiselle teistä! ❤

Mikä itselle jäi tärkeämmäksi tästä vuodesta? No ensinnäkin se, että, kun annat itsestäsi niin luot aina jotakin hienoa! Kyllä. ❤ Mä loin kolme henkilökohtaista projektia.

The Forest and I was all there was

Antaudun

When the autumn falls

Nämä on ollut mulle tärkeitä tänä vuonna. Näissä mä olen onnistunut ❤

Omien projektien lisäksi olen tehnyt tänä vuonna eniten asiakaskeikkaa kuin koskaan aikaisemmin! Se on ollut todella mukavaa ja opettavaista. Olen tehnyt oikeastaan juuri sen verran, kun pystyn oman päivätyöni, perheeni ja miehen opiskelujen, sekä rakennusprojektin ohella. Usealle keikalle olen joutunut sanomaan ei, ja ohjaamaan eteenpäin. Toivon, että jatkossa riittää aikaa enemmälle.

Tänä vuonna olen saanut kuvilleni myös hieman näkyvyyttä. Hieman kiisteltykin, mutta ilmeisesti kuitenkin runsaasti osallistujia keräävä kilpailu Portrait Photoawards on palkinnut neljä kuvaani:

Surreal Beauty Magazine- julkaisi Queen of The Forest sarjasta neljä kuvaa ja saimme julkaisuun kahden aukeaman verran kuviani!!

Dark Beauty julkaisi sekä printissä, että facebookissa aviomieheni kuvan ”Soldier”

Bono (1 of 1)-12

This Magazinet julkaisi facebookissa ”Queen of The Autumn” -sarjan sivutuotteena syntyneen kuvan:

muah2 (1 of 1)

One EyeLand on kelpuuttanut galleriaansa neljä kuvaani:

Inspire- Digital or Not Fine Art Photography Magazine kelpuutti tänä vuonna sivulleen seuraavat kuvat:

Ensi vuonna tavoitteeksi voisi ottaa osallistumisen johonkin ihan ”oikeaan” valokuvauskilpailuun 😀

No mitä te olette sitten tykänneet minun vuodesta? Olette löytäneet minut aiempaa paremmin facebookista ja tykkäilleet ja jopa kommentoineet postauksia. Sain juuri myös 800 tykkääjän rajan rikki, mikä on hienoa. Instagramissakin seuraajia on myös tullut lisää ja siellä on päästy 665 seuraajaan.

Facebookin tykätyin postaukseni vuonna 2017 on ollut The Forest and I was all There was -postaukseni.

Instagramin tykätyimmät kuvat ovat olleet:

soldalinvarjot_full

Täällä nettisivuston puolella olette vierailleet 12 175 kertaa mikä on ollut hieman vähemmän kuin viime vuonna. Suosituin artikkeli oli Antaudun.

Oma matkani valokuvaajaksi jatkuu. Ensi vuoden tavoitteita on aikaa vielä miettiä. Jotakin sinne on asetettava etten jää polkemaan paikalleni. Yksi tärkeä tavoite olisi ainakin opetella ”puhumaan kameraa”. Auttaisi monessa jutussa. 😀

Tässä on minun oma lempikuvani tältä vuodelta

metsä4

Mikä kuvistani jäi sinulle mieleen?

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s