Nikita Tikan WorkShop

Osallistuin Nikita Tikan järjestämään Workshoppiin tammikuussa Helsingissä. Kuvauspaikkana toimi hieno Elli Photostudio ja malleina olivat upeat Venla Nikulainen ja Greta Staskeviciute. Päivän aikana käytiin läpi kuvausta vallitsevalla valolla ja studiovaloa apuna käyttäen. Nikita rakensi päivän kuvaushetket ja valaistukset niihin ja mallit oli valmiiksi stailattu, mutta itse pääsi tekemään mallin ohjausta sen verran kun ehti. Tällaisissä Workshopeissa on aina hieman haasteena löytää aikaa omalle kuvaamiselle, mutta itse en sitä edes kokenut ongelmana sillä menin workshoppiin enemmän oppimaan, kuin kuvaamaan. Nikitan kanssa keskustelut olivat antoisia, samoin muiden kuvaajien kanssa ja päivästä sai kyllä todella paljon irti.

Ensimmäisenä oli Greta upeassa kullanhohtoisessa iltapuvussa ja kuvauksessa hyödynnettiin ikkunanvaloa. Tässä kolme hyvin eri tavalla käsiteltyä kuvaa. Itselle puhdas valkoinen on aina ollut hyvin vieras kuvissa ja jälkikäsittelyssä vierastan sitä, en oikein tiedä minkä takia, mutta luontaisesti menen selvästi tummempiin sävyihin.

Seuraavaksi kuvattiin Venlaa mustassa mekossa samaisen ikkunan valossa. Itse rakastuin tuohon kuvaan jossa olen vetänyt hieman verhoa linssin eteen, tuo jotenkin kivaa fiilistä kuvaa, samaa keinoa joskus käyttänyt miljöössä esimerkiksi puun lehtien kanssa. Tässä kuvassa tykkään konstailemattomasta ja simppelistä, mutta silti jotenkin elegantista fiiliksestä.

venlanettikoko-1

Kuvattiin myös Gretaa uimapuvussa ja Greta oli upea. Pelkkää säärtä ja poseeraukset vahvasti halussa. Edelleen mentiin vallitsevalla valolla.

Nämä kuvat tarjosi erinomaista treeniä jälkikäsittelyyn. En tavoitellut yhtenäistä settiä vaan kokeilin ja haeskelin sitä mitä haluan. Kasvokuvan kohdalla tein pitkään töitä, että saisin valot ja varjot sinne niinkuin haluan. Jälkikäsittelyn suo on loputon ja aina – aina – löytää jotakin mitä voisi vielä vähän viilata. Taito sinällään osata lopettaakin 😀

Vallitsevalla valolla viimeisenä kuvattiin Venla upeassa mekossa. Mekon saa vuokrata Elli Photostudiolta kuvauksiin halutessaan ja olihan mekko aikamoinen ilmestys. Tässä päivän ”THE” kuva, johon olen edelleen aivan rakastunut.

Tässä kohtaa huomasin, että väsymys alkoi jo vaikuttaa omaan jaksamiseen ja sitä kautta myös keskittymiskykyyn ja moni aivan ruutu olikin rajattu aivan pieleen tai väärin valotettu. Toki olen tyytyväinen siihen kuinka hyvin nämä jutut vallitsevalla valolla alkaa löytyä selkärangasta (toinen asia on sitten studiokuvaus 😀 ).

Siirryimme kuvaamaan studiovaloilla ja valosetup oli Nikitan. Tässä muutama otos niistä kuvista. Kuvasimme valkoista valkoisella ja mustaa mustalla. Ja edelleen – valkoinen tausta tuntuu niin vieraalta.

Viimeisenä vielä ”beauty shoot”, jota odotin etukäteenkin. Tässä upea Greta ❤

greta-1-6

Ja nyt jälkiviisaana voinen todeta, että olisi kannattanut kirjoitella jo heti silloin workshopin päätteeksi ylös fiiliksiä ja ajatuksia. Ja itseasiassa vielä parempi – olla muistio ja kynä mukana. Olisi saanut kaiken ylös itselleen. Päällimmäisenä mieleen jäi kuitenkin vallitsevan ja lisävalon yhdistäminen ja uutena juttuna sellaisen ”mustan kangasseinän” käyttö jolla sai valoa ”ohjattua” haluamallaan tavalla. Isona juttuna myös näiden kasvokuvien valosetup! Edelleen studiokuvaus on minulle vaikeata ja menee erehdyksen ja kokeilemisen kautta, mutta toisaalta myös harjoitusmahdollisuuksia on ollut todella vähän. Pikkuhiljaa 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s