Before and After

Monesti kuulee, että ”sullahan on niin hyvä kamera, tulee varmaan hyviä kuvia”. Yhtä monta kertaa olen miettinyt, että jos sen kameran antaisi ihan kelle vaan ja aivan saman kuvaussetin niin minkälaista kuvaa sieltä tulisi?

Tässä muutama kuvan jossa näette ”ennen ja jälkeen”. Sen kameran napin painalluksen jälkeen kun usein tapahtuu vielä aika paljon kaikkea. Itse en käytä photoshoppia ja lightroomissakin on opeteltavaa vielä aivan älyttömästi, mutta kyllä jälkikäsittely antaa kuviin sen viimeisen silauksen. Jälkikäsittelyssä ei varmaankaa ole oikeaa tai väärää tapaa, vaan siihen vaikuttaa enemmänkin jokaisen valokuvaajaan mieltymykset ja tyyli.

Tässä myös muutamasta setistä kännykällä otettuja BTS -kuvia. Nämä Sofian kuvat kuvattiin Marien kanssa puistossa. Ja meillä oli vaihtelevasti 1-3 salamaa käytössä.

14285061_10154024082993845_1802135783_o

Tässä eka setti. Vasemmalla siis SOOC (eli suoraan ulos kamerasta versio) ja oikealla minun näkemykseni valmiista kuvasta. Olen huomannut, että tykkään enemmän tummista kuin vaaleista sävyistä, mutta toki otan huomioon kuvan jälkikäsittelyssä kuiven käyttötarkoitukset ja kuvattavan toiveet. Mutta näissä Sofian kuvissa minulla oli vapaat kädet ja tämmöisiä niistä syntyi

nayttokuva-10nayttokuva-5

Niinan kuvat kuvasin luonnonvalossa ja koska olimme liikkeellä aika myöhään alkoi valo jo hieman häipyä metsän taaksen. Jälkikäsittelyssä halusin tuoda kuvaan raikkautta ja lämpöä.

nayttokuva-9

Tässä näkyy purkuphoton yhtä settiä, taas toki kameran varressa Marie,kun minä napsin BTS-kuvia. Tämän lisäksi mukana oli toinen malli, savukone ja värivalot 😀

14284944_10154024081233845_1547506966_o

Ja tämmöistä siitä syntyi

nayttokuva-7

Tässä näkyy tuon hääpukukuvauksen ympäristöä ja alla sitten kuvaa. Tämä ympäristä oli kyllä haastava. Tuolta oikealta putkien takaa näkyy tulevan hieman valoa ja siellä oli ikkuna ja silloin aurinko paistoi ulkoa niin se toi upean valon, mutta kasvoille valo ei meinannut riittää sitten millään.

14315662_10154024080863845_2031973463_o

Tässä halusin luoda selvemmin ”valokiilaa” Idan ja puvun ympärille jotta ovat pääosassa kuvassa ja tuoda vielä lisää esiin puvun kultaisia kirjailuja ja Idan upeita punaisia hiuksia. Halusin myös korostaa kellarifiilistä joten tummensin kuvan fiilistä muutoin

nayttokuva-8

Tässä jo tuo originelli oli ihan ok, mutta halusin luoda vielä enemmän hämyisyyttä kuvaan ja tuoda Idan ja puvun ”auringon”valokiilaan.

nayttokuva-11

Tässä ”peruskuvaa” koirasta. Jälkikäsittelyssä halusin tuoda fiiliksen, että auringon säteet valaisevat kauniisti takana olevaa metsää joten sitä tunnelmaa lähdettiin luomaan. Halusin myös nostaa koiraa hieman enemmän esille.

nayttokuva-6

Mitä tykkäsitte tällaisestä postauksesta?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s