Balleriinoja, balleriinoja!

Sain jo aikaa sitten ajatuksen, että haluaisin kuvata balleriina ja vielä sellaisessa ei niin tyypillisessä ympäristössä. Toki (kuten kannustava aviomieheni) totesi, en ole ensimmäinen joka ajatuksen keksii. Ja hyvä niin – ihana pinterest kun on täynnä inspiraatiokuvia ja siellähän sitä tuli seikkailtua. Seuraava haaste oli löytää balleriinat. Uskaltauduin laittamaan paikkakuntani facebook-ryhmään viestiä ja sitä kautta löysin ihanat mallit Talvikin ja Hannelen. Kiitos ❤ Talvikin kanssa olimme jo ehtineet kuvailla kerran ennen, mutta Hanneleen tapasin kuvauksissa. Olemme facessa viestitelleet vaatetuksesta ja tyylistä ja kaikki meni varsin mutkattomasti. Tytöt jaksoi upeasti ja kuvia räiskittiinkin melkein kolme tuntia!

Kalustoturhautumiseni alkaa olla jo aikamoinen ja siihenhän ei auta kun raha, joten nyt saa vaan turhauttaa. Mutta näihin kuvauksiin sain kameran lainaan Kristeriltä! Kiitos miljoonasti!!! 🙂 Kamera oli minulle uusi tuttavuus, samsungin NX1 ja sillä kuvaaminen oli tavallaan helpompaa, mutta toisaalta paljon vaikeampaa kuin omalla kamerallani. Kamera on peilitön, jollaisella en ole myöskään koskaan aiemmin kuvannut. No Krister piti pienen pikakurssin ja sitten hommiin. Olohan oli kuin ammattilaisella konsanaan kun kaksi kameraa menossa mukana. 😉 Samsungin kanssa kävi pari perustavan laatuista kömmähdystä, tarkennuksia en saanut aina kohdilleen ja en tajunnut tarkkailla automaattiasetuksella olevaa ISO-arvoa joka sitten välillä huitelikin aivan järjettömiä lukuja tuoden kuvaan rakeisuutta. Toisaalta osa niistä kuvista onkin yllättäen tavallaan aika makeita. Paljon opin taas tästäkin kokemuksesta.

Talvikki-5b

Kuvasimme molempia tyttöjä erikseen ja yhdessä. Ajatuksena oli, että on sellaista ”Herkkis”- balleriinaa ja sitten hieman raffimpaa tyyliä myös. Osa kuvista kääntyi jälkikäsittelyssä mielestäni paremmin mustavalkoiseen, kuin väriin. Tiedä sitten. Kai edelleenkin on jokin ”vaihe” menossa 😀

Tässä kaksi kuvaa joissa ISO-arvo oli todella korkea. Mielestäni rakeisuus silti istuu jollain tavalla näihin. Ja pakkokin olla tätä mieltä, kun pidän kuvista muutoin. 😀

Näissä jotenkin itselle kirkastui myös, kuinka mallin oma persoona tuo kuvaan ”sitä jotakin”, sitä mitä ei voi pakottaa. Pidän molemmista kuvista erittäin paljon. Teknisesti eivät todellakaan ole niitä kiitettäviä otoksia, mutta fiilis ja asenne ja tunnelma on mielestäni enemmän kuin kohdallaan!

Nämä kuvat yllättivät myös iteseni! Harkitsin ja muuttelin kuvakulmaa näiden kuvien kohdalla montaa kertaa ja halusin ottaa kuvia myös niin, että aurinko paistaa ja ”sokaisee” kuvaa. Onneksi tein näin – sieltä sain kaivettua esiin mielestäni tunnelmaltaan mukavat kuvat. Ja tosiaan flaret ei ole tehty, ne ovat ns. ”aidot”.

Toki minulla oli mielessä näissäkin kuvauksissa se yksi kuva jota lähdin havittelemaan ja tuli se sieltä. Se on tässä

talvikki-2

Kiitokset malleille! Kärsivällisyyttä, huumoria ja hyvää mieltä riitti! Matka opin tiellä tällä wannabe-valokuvaajalla jatkuu ja mielessä on jo taas uusia visioita. 🙂

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s