Oppimisen tie?

elmeri -4c

 

Uskaltaisiko sanoa oppineensa jotakin? Ainakin kun katson joitain aiempia kuvia niin melkein hävettää – enkä tällä nyt tarkoita sitä, että vieläkään olisin loistokas tai erityisen taidokas, mutta ainakin jotakin on tässä matkan varrella opittu. Itseasiassa melkein tuntuu, että aivan alkupään kuvat ovat parempia, kun välissä otetut. Missä tavallaan on järkeäkin. Alussa hyödynsin paljon enemmän kameran automatiikkaa ja sitten kun luuli osaavansa jotakin niin siirryin käyttämään automaattia kokonaan. Ja kuvien taso laski. Ja kuitenkaan en viitsinyt selvittää kaikkea. Räiskin vähän sinne päin. Ihan vieläkään en jaksa aina etsiä ohjeita vaan olen kai enemmän tyyppiä ”erehdyksien kautta voittoon”.

Tässä nyt joka tapauksessa muutamia kuvia blogin matkan varrelta joista tykkään! Jokaisesta omalla tavallaan. Osassa on mielestäni tunnelma on kohdallaan, osassa rajaus ja löytyyhän sieltä sitten niitä teknisiä puutteitakin. Mutta on hyvä, että ne ”ei niin mieluisat” ja ne mieluisatkin kuvat on tallessa. Ilman niitä ei kehitystä tapahtuisi.

Nyt on kehitelty jo seuraava ”harjoituskuvaustakin” taas uuden mallin kanssa ja innolla odotona. Sitä ennen ikuistetaan myös yksi raskausmaha. Kameran kanssa pääsee siis heilumaan. Nyt pitäisi vielä löytää aikaa ja lähteä tuonne kaupungille kameran kanssa. Etsiä uusia kuvakulmia, katsella rajauksia – oppia.

Olen myös jo hetken miettinyt tuota omaa kalustoa. Itsellä on käytössä runkona Canonin EOS 650 ja se on näin aloittelijalle ollut aivan hyvä peli. Objektiivi valikoimani on suppea ja kittilinssin lisäksi minulla on käytössä Ef 50mm f/1.8 -objektiivi, jolla tällä hetkellä kuvaan melkeinpä kaikki kuvani. Sanomattakin on selvää, että jossain olosuhteissa se aiheuttaa hieman haasteita. Onneksi valokuvaus ei ole kovin halpa harrastus joten en ole päässyt objektiivi valikoimaani kasvattamaan. 😀 Seuraavaksi hankintalistalla olisi jonkinlainen tele, jotta koirien kuvaaminen, erityisesti liikkeessä ja etäisyyden päästä olisi hivenen helpompaa. Mutta katsellaan. Siihen asti kun kalusto on tämä niin kuvataan tällä kalustolla. Ja uskon vahvasti siihen, ettei se kalusto kuvaajaa tee. 🙂

Kuvien käsittelyssä olen toki myös oppinut jotakin. Edelleenkään en voi sanoa hallitsevani esimerkiksi PhotoShoppia, sillä osaan siellä vaan ihan muutaman jutun, mutta Light Roomista saan jo jotakin irti ja kokoajan lisää oppien. Se tuntuu minulle paljon mieluisammalta kuin photari. Aiemmin ”käsittelin” kuvani erilaisilla netistä ladattavilla ilmaisversioilla joista toki oli iso apu, mutta ne tarjosivat enemmänkin vain valmiita ratkaisuja ja itse joutunut kamalasti kokeilemaan ja harjoittelemaan.

Hyvä tästä tulee! 🙂

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s